Profiel

portret1 Jan van Gelder (1957), volgde verschillende opleidingen tot trainer, loopbaanadviseur en coach.

Coaching is mijn tweede natuur. Vroeger al als voetbalcoach was ik succesvol in het beter laten presteren van zowel het team als de individuele speler. En ook in mijn werk omgeving ben ik altijd bewust en onbewust bezig om anderen meer plezier te laten krijgen in hun werk, naar mijn idee de basis om beter te presteren. Ik begrijp vaak waar anderen mee worstelen, soms heeft het te maken met het werk en soms privé, en ik begrijp daarbij de wens om het beter of anders te doen. De laatste jaren heb ik mij dan ook volledig gefocust op zowel team- als individuele coaching.

Daadwerkelijk veranderen doe je natuurlijk helemaal zelf en alleen als je zelf wilt. Ik begeleid en stuur en geef soms voorbeelden, maar uiteindelijk zal je zelf de stappen moeten maken en verantwoordelijk zijn voor het leerproces. Eng? Nee hoor, erg leuk!

Tegenwoordig is ook de mogelijkheid voor E-coaching. Coaching dus op afstand. Dat betekent dat we elkaar vaker kunnen zien, dus niet alleen “live” tegenover elkaar, maar soms ook via skype.